Reseptit

Sadepäivän rinkelit

Varaudu mökkivieraisiin ja tee rinkelitaikina valmiiksi pakastimeen. Mehevät rinkelit syntyvät vieraiden saavuttua käden käänteessä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 g tuorehiivaa
  • 21/2 dl haaleaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 7–8 dl vehnäjauhoja

Sivelyyn

  • 1/2 dl vettä + 1/2 dl siirappia
  • 11/2 dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

 

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää muut aineet ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota 20–30 minuuttia. Jaa taikina kahdeksaksi palaksi ja jaa jokainen pala edelleen kahtia. Rullaa aina kaksi palaa kerrallaan noin 20 cm pitkiksi nauhoiksi. Kiedo nauhat toistensa ympärille, muotoile rinkiläksi ja nipistä saumakohta hyvin kiinni. Nosta rinkelit leivinpellin päälle.

2. Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Voitele rinkelit huolellisesti seoksella. Ripottele päälle reilusti siemeniä. Anna kohota 20 minuuttia.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa vastapaistettujen rinkeleiden kanssa voita tai öljy-balsamicoseosta.

Katso myös:

Vesirinkelit, Ruoka.fi

Bagelit, Ruoka.fi

Bagels, Kotiliesi.fi

X