Reseptit

Sadonkorjuupasta

Kiva kasvispasta syntyy paahdetuista munakoisoista ja kesäkurpitsoista sekä cashewpähkinöistä.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g täysjyväpennepastaa
  • 1 sipuli varsineen
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 300 g munakoisoa
  • 1 punainen mieto chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta yrttisilppua (salviaa, lipstikkaa, lehtipersilijaa)
  • 50 g paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 50 g voimakasta juustoraastetta (parmesania tai mustaleimaa)

Valmistusohje

1. Puhdista vihannekset ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi, (paahda tarvittaessa) ja murskaa pähkinät, pane pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Mittaa öljy suurelle pannulle ja kuullota ensin sipuli ja chili, lisää munakoiso ja kesäkurpitsa ja kypsennä sekoitellen.

3. Kaada kypsästä pastasta vesi pois, mutta säästä tilkka keitinvettä.

4. Sekoita vihannekset, pasta, tuore yrtti, juustoraaste, vesitilkka sekä pähkinät keskenään ja tarjoa raikkaan vihreän salaatin kera.

X