Reseptit

Sahrami-valkoviinikastike

Sahrami-valkoviinikastike on hienostunut, mutta helppotekoinen herkku. Se sopii loistavastu kaveriksi vaikkapa paistetulle siialle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sahrami-valkoviinikastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1/2 kalaliemikuutio
  • 75 g voita
  • 1/6 tl sahramia
  • 1/2 tl suolaa
  • (vaaleaa kastikesuurusta)

Valmistusohje

Sahrami-valkoviinikastike tehdään helposti näin:

1. Kaada kerma ja valkoviini kattilaan. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia.

2. Lisää voi nokareina kastikkeeseen, mausta sahramilla, sitruunamehulla ja suolalla. Kuumenna kastike ja suurusta halutessasi paksummaksi vaalealla kastikesuuruksella. Tarjoa sahrami-valkoviinikastike yrttivoissa paistetun siian kanssa.

Katso myös: Valkoviinikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunakermakastike

X