Reseptit

Sahramilla maustettu bulgursalaatti

25.10.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl bulguria
3 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
tilkka hunajaa
pari hyppysellistä sahramia
vähän kurkumaa
suolaa
pippuria
1 dl keltaisia rusinoita
1 kpl pieni munakoiso
raz el hanout- maustesekoitusta
3 kpl viikunaa
1 kpl granaattiomena

Valmistusohje

Värikäs bulgur-salaatti sopii hyvin lounaaksi.

Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista ryynien kypsyessä kastike öljystä, sitruunamehusta ja hunajasta. Mausta kastike sahramilla ja kurkumalla. Sekoita kastike kypsän ja kuuman bulgurin joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria sekä rusinat ja anna maustua.

Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Kaada pannulle reilu loraus öljyä ja paahda öljyssä hetki raz el hanout -maustetta, lisää munakoisokuutiot ja paista pari minuuttia. Sekoita munakoiso bulguriin, silppua sekaan tuoretta minttua. Kaada bulgur-salaatti tarjoiluvatiin, lisää päälle granaattiomenan siemeniä ja viikunalohkoja.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi