Reseptit

Sahramilla maustettu tomaattinen kalakeitto

Kalakeiton luksusversiossa ihastuttavat fenkoli ja ripaus sahramia. Tomaattiseen liemeen sopivat niin kuha-, hauki- kuin ahvenfileetkin.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Jonne Räsänen

Tylsistyttääkö perinteinen lohikeitto? Tee soppa vaihteeksi hauesta. Hauki on mainio ruokakala, joka sopii keiton lisäksi myös pihveihin, murekkeisiin ja grillattavaksi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sahramilla maustettu tomaattinen kalakeitto:

  • 1 fenkoli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 sitruunan mehu
  • 7 dl kalalientä
  • 1 pussi (0,5 g) sahramia
  • 2 tl sokeria
  • (suolaa)
  • 500 g nahatonta kalafileetä, esim. kuha-, ahven- tai haukifileetä
  • 2 dl tuoreita herneitä
  • hienonnettuja sipulinvarsia

Tarjoiluun:

  • sitruunalla maustettua majoneesia

Valmistusohje

1. Halkaise fenkoli, huuhtele, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää fenkolit ja valkosipulit, paista pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja kalaliemi. Mausta tillillä, sahramilla ja sokerilla.

3. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

4. Poista kalafileistä ruodot kalapinseteillä. Leikkaa fileet parin sentin kokoisiksi viipaleiksi tai kuutioiksi. Lisää kalafileet ja herneet keiton joukkoon. Kiehauta.

5. Lisää hienonnetut sipulinvarret. Peitä kattila kannella ja nosta liedeltä. Anna makujen tasaantua viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

6. Tarjoile sitruunalla maustetun majoneesin ja vaalean maalaisleivän kanssa.

Vinkki: Vähärasvainen kalafilee kypsyy nopeasti ja murenee helposti. Siksi keiton ei kannata antaa porista liedellä pitkään kalan lisäämisen jälkeen.

X