Sahramirisotto (Risotto alla zafferano)
Sahramirisotto on niin herkullista, että se maistuu ihan sellaisenaan. Valkoviini ja parmesaani tuovat risottoon hienostuneen maun.
Ainekset
- 1 silputtu sipuli
- 50 g voita tai 0,5 dl oliiviöljyä
- 400 g risottoriisiä (Carnaroli, Arborio)
- 1 l kana-, kasvis- tai sienilientä (1l- 1,5 l)
- 1 dl valkoviiniä
- 1 tl sahramia
- 1 dl parmesaaniraastetta
- suolaa
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Lisää riisi ja kuullota se. Kaada kuumaa lientä kattilaan niin paljon että riisit peittyvät. Lisää myös viini. Anna kiehua reilulla tulella. Lisää koko keittämisen ajan lientä. Kun riisi on al dente, lisää vielä vähän nestettä, jotta risotto on kunnolla valuvaa. Lisää sitten sahrami ja parmesaani, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kaada risottoa annoskuppi täyteen. Kumoa kuppi lautaselle. Tarjoa vaikkapa klassisesti ossobuconlisäkkeenä tai sellaisenaan.
Resepti: Ulderico De Santis, Trattoria di Romana, Turku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous