Reseptit

Sakea linssikeitto

Linsseistä valmistetussa keitossa on runsaasti kuitua ja proteiinia. Keittoaterian oheen lisätään kermaviiliä ja leipää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1.5 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 0.5 rkl hunajaa
  • 2 tl viinietikkaa tai sitruunamehua

Lisäksi:

  • persiljasilppua
  • kermaviiliä

Valmistusohje

Sakea linssikeitto on herkullinen ja edullinen arkiruoka. Linsseissä on runsaasti proteiinia, kivennäisaineita ja kuituja.

Liota linssejä pari tuntia kylmässä vedessä. Kuutioi tai viipaloi porkkanat. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja hetki öljyssä, lisää paprikajauhe ja kuumenna vielä hetki. Lisää kasvisliemi, tomaatit, linssit, laakerinlehti ja porkkanat. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta keittoa hiljalleen puolisen tuntia.

Mausta valmis keitto tilkalla hunajaa ja viinietikkaa tai sitruunamehua. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja tarjoa keiton kanssa kermaviiliä ja täysjyväleipää.

X