Sakea linssikeitto
Linsseistä valmistetussa keitossa on runsaasti kuitua ja proteiinia. Keittoaterian oheen lisätään kermaviiliä ja leipää.
Ainekset
- 2 dl vihreitä linssejä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl paprikajauhetta
- 1.5 rkl öljyä
- 1 l kasvislientä
- 1 prk säilyketomaatteja
- 1 laakerinlehti
- 2 porkkanaa
- 0.5 tl suolaa
- mustapippuria
- 0.5 rkl hunajaa
- 2 tl viinietikkaa tai sitruunamehua
Lisäksi:
- persiljasilppua
- kermaviiliä
Valmistusohje
Sakea linssikeitto on herkullinen ja edullinen arkiruoka. Linsseissä on runsaasti proteiinia, kivennäisaineita ja kuituja.
Liota linssejä pari tuntia kylmässä vedessä. Kuutioi tai viipaloi porkkanat. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja hetki öljyssä, lisää paprikajauhe ja kuumenna vielä hetki. Lisää kasvisliemi, tomaatit, linssit, laakerinlehti ja porkkanat. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta keittoa hiljalleen puolisen tuntia.
Mausta valmis keitto tilkalla hunajaa ja viinietikkaa tai sitruunamehua. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja tarjoa keiton kanssa kermaviiliä ja täysjyväleipää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous