Reseptit

Saksanpähkinäleipä

Tämän herkullisen leivän juju on taikinaan upotetuissa saksanpähkinöissä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g tuorehiivaa
  • 5 dl haaleaa vettä
  • 13 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 5 dl vettä
  • 125 g saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää suola ja pähkinät, jatka vaivaamista 10 minuuttia.

2. Anna taikinan levätä peitettynä kulhossa 20 minuuttia.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa se neljään osaan ja muotoile osat palloiksi. Anna pallojen levätä 20 minuuttia liinan alla. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle.

4. Anna leipien kohota 45 minuuttia. Tee leipiin muutamia viiltoja. Kostuta uuni desilitralla vettä. Paista leipiä 210 asteessa 25–35 minuuttia. Kun olet paistanut leipiä 15 minuuttia, avaa uuninluukku. Jatka paistamista loppuun saakka.

X