Reseptit 11.6.2013

Salaatti grillatuista kasviksista

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4-6 tomaattia
2 rkl balsamicoa ja saman verran oliiviöljyä sekotettuna keskenään
suolaa, pippuria
salvianlehtiä
1 pieni kesäkurpitsa
1 iso fenkoli
1 sitruunan mehu ja 2 rkl oliiviöljyä sekoitettuna keskenään
nuoria voikukanlehtiä tai rucolaa

Valmistusohje

Grillatuissa kasviksissa on kesän maku parhaimmillaan. Salaatti grillatuista kasviksista sopii grilliruoan lisukkeeksi ja lounaaksi mozzarellalla täydennettynä.

1. Halkaise tomaatit ja pane vuokaan leikkuupuoli alaspäin. Kaada päälle suolalla ja pippurilla maustettu balsamico-öljyseos. Lisää pinnalle salvianlehdet. Paahda tomaatteja uunissa tai grillissä välillä liemellä valellen, kunnes kuori hieman halkeilee ja tomaatit ovat läpeensä kuumia.

2. Viipaloi kesäkurpitsat ja sipaise viipaleet öljyllä. Grillaa noin 3 minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Halkaise fenkoli, poista kova kanta, leikkaa fenkoli paksuhkoiksi suikaleiksi. Sivele suikaleet sitruunaöljyllä ja grillaa, kunnes viipaleet saavat reippaasti väriä. Nosta haaleat kasvikset salaattipedille.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi