Reseptit

Salaatti paahdetuista porkkanoista

Teksti:
Jaana Sarkki
Kuvat:
Riikka Hurri

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 70 g hasselpähkinöitä kuorineen
  • 4-6 porkkanaa
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 2 rkl avokadoöljyä
  • 200 g huuhdeltuja ituja
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 pienen appelsiinin kuori ja mehu
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat salaatin paahdetuista porkkanoista.

Lämmitä uuni 150 lämpöasteeseen. Paahda hasselpähkinöitä matalassa uunivuoassa tai leivinpaperin päällä uunipellillä 4-5 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat saaneet vähän tummemman värin. Jäähdytä pähkinät, mutta jätä uuni päälle.

Pese porkkanat ja halkaise ne pitkittäissuunnassa kahtia. Kiehauta kattilassa kuumassa vedessä noin neljä minuuttia ja huuhtele. Nosta porkkanat pähkinöiden seuraksi ja pirskota päälle puolet hunajasta tai vaahterasiirapista ja avokadoöljystä. Paahda uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä hetki.

Sekoita idut, vielä lämpimät porkkanat ja pähkinät tarjoiluastiassa. Valmista kastike appelsiininkuoresta ja -mehusta, lopusta avokadoöljystä ja hunajasta tai siirapista. Rouhi sekaan mustapippuria maun mukaan. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita valmiiksi.

 

 

X