Reseptit

Salaatti paahdetuista punajuurista ja vuohenjuustosta

3.10.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Punajuuri on monikäyttöinen juures. Paahdettuna ja vuohenjuuston höystämänä siitä syntyy upea salaatti.

Ainekset

700 g punajuuria
2-3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
muutama oksa tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Lisäksi:

2 ruukkua romaine-salaattia
1 ruukku rucolaa
200 g tuoretta kurkkua kuutioina
300 g vuohenjuustoa

kastike:

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 tl sokeria

pinnalle:

1 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl rypsiöljyä
ripaus currya
ripaus kurkumaa
1 tl unikonsiemeniä
ripaus suolaa ja sokeria

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa lohkojen joukkoon oliiviöljy, suola, mustapippuri, hunaja sekä rosmariini.

2. Kaada punajuuret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, tai kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Jäähdytä.

3. Siemenet: kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet sekä siemenet. Paahda muutama minuutti ja jäähdytä.

4. Revi romainesalaatit ja rucola ja levitä ne laakealle vadille tai lautasille. Ripottele pinnalle kurkkukuutiot. Lusikoi päälle punajuurilohkot ja viimeistele murennetulla vuohenjuustolla.

5. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja kaada kastike salaatille. Ripottele punajuuri-vuohenjuustosalaatin pinnalle kurpitsansiemeniä ja tarjoile.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *