Salaatti paahdetuista punajuurista ja vuohenjuustosta
Punajuuri on monikäyttöinen juures. Paahdettuna ja vuohenjuuston höystämänä siitä syntyy upea salaatti.
Ainekset
- 700 g punajuuria
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- muutama oksa tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi:
- 2 ruukkua romaine-salaattia
- 1 ruukku rucolaa
- 200 g tuoretta kurkkua kuutioina
- 300 g vuohenjuustoa
kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamicoa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 tl sokeria
pinnalle:
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 rkl rypsiöljyä
- ripaus currya
- ripaus kurkumaa
- 1 tl unikonsiemeniä
- ripaus suolaa ja sokeria
Valmistusohje
1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa lohkojen joukkoon oliiviöljy, suola, mustapippuri, hunaja sekä rosmariini.
2. Kaada punajuuret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, tai kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Jäähdytä.
3. Siemenet: kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet sekä siemenet. Paahda muutama minuutti ja jäähdytä.
4. Revi romainesalaatit ja rucola ja levitä ne laakealle vadille tai lautasille. Ripottele pinnalle kurkkukuutiot. Lusikoi päälle punajuurilohkot ja viimeistele murennetulla vuohenjuustolla.
5. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja kaada kastike salaatille. Ripottele punajuuri-vuohenjuustosalaatin pinnalle kurpitsansiemeniä ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous