Reseptit

Salaatti paahdetuista punajuurista ja vuohenjuustosta

Punajuuri on monikäyttöinen juures. Paahdettuna ja vuohenjuuston höystämänä siitä syntyy upea salaatti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g punajuuria
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Lisäksi:

  • 2 ruukkua romaine-salaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 200 g tuoretta kurkkua kuutioina
  • 300 g vuohenjuustoa

kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl sokeria

pinnalle:

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus currya
  • ripaus kurkumaa
  • 1 tl unikonsiemeniä
  • ripaus suolaa ja sokeria

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa lohkojen joukkoon oliiviöljy, suola, mustapippuri, hunaja sekä rosmariini.

2. Kaada punajuuret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, tai kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Jäähdytä.

3. Siemenet: kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet sekä siemenet. Paahda muutama minuutti ja jäähdytä.

4. Revi romainesalaatit ja rucola ja levitä ne laakealle vadille tai lautasille. Ripottele pinnalle kurkkukuutiot. Lusikoi päälle punajuurilohkot ja viimeistele murennetulla vuohenjuustolla.

5. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja kaada kastike salaatille. Ripottele punajuuri-vuohenjuustosalaatin pinnalle kurpitsansiemeniä ja tarjoile.

X