Reseptit

Salaattikulholeipä

8.5.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Muhkeasta salaattikulholeivästä riittää syötävää isommallekin seurueelle. Rapeakuorinen maalaisleipä pitää sisällään maukkaan yllätyksen.

Ainekset

Salaattikulholeipä:

1 pieni munakoiso
1/2 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rapeakuorinen maalaisleipä
100 g aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
1 avokado
1 rkl sitruunanmehua
1 ps (noin 80 g) babypinaattia
250 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
8 aurinkokuivattua tomaattia
1 ruukku basilikaa
200 g kaupan valmista tsatsikia
100 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele viipaleille suolaa. Anna ”itkeentyä” noin viisi minuuttia. Pyyhi pinnalle tihkunut neste pois talouspaperilla. Valuta päälle oliiviöljyä. Paahda viipaleita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia viipaleiden paksuudesta riippuen, kunnes munakoisot ovat ruskistuneet hieman.

2. Leikkaa maalaisleivän päältä muutaman sentin paksuinen viipale pois. Revi leivän sisältä sisusta pois niin, että leivän reunoille jää kuoren lisäksi pari senttiä leipää. Voitele leivän sisus ja päältä leikattu ”kansi” tuorejuustolla.

3. Viipaloi avokadon hedelmäliha. Purista viipaleiden päälle sitruunanmehua. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa viipaleiksi. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Revi basilikasta lehdet.

4. Täytä leipä lastaamalla sisään vuorotellen babypinaattia, kirsikkatomaatteja, munakoisoviipaleita, tsatsikia, avokadoviipaleita, aurinkokuivattua tomaattia, basilikanlehtiä ja fetajuustoa. Painele täytettä hieman leivän sisälle niin, että saat kaiken täytteen mahtumaan. Paina täytteen päälle leivästä leikattu kansi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä reilun kokoisiksi lohkoiksi.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme