Reseptit

Salaattikulholeipä

Muhkeasta salaattikulholeivästä riittää syötävää isommallekin seurueelle. Rapeakuorinen maalaisleipä pitää sisällään maukkaan yllätyksen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Kasvisruokako muka kevyttä ja tylsää? Nämä tuhdit vegemätöt herauttavat veden kielelle ja täyttävät vatsan saletisti.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaattikulholeipä:

  • 1 pieni munakoiso
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rapeakuorinen maalaisleipä
  • 100 g aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
  • 1 avokado
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 ps (noin 80 g) babypinaattia
  • 250 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 200 g kaupan valmista tsatsikia
  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele viipaleille suolaa. Anna ”itkeentyä” noin viisi minuuttia. Pyyhi pinnalle tihkunut neste pois talouspaperilla. Valuta päälle oliiviöljyä. Paahda viipaleita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia viipaleiden paksuudesta riippuen, kunnes munakoisot ovat ruskistuneet hieman.

2. Leikkaa maalaisleivän päältä muutaman sentin paksuinen viipale pois. Revi leivän sisältä sisusta pois niin, että leivän reunoille jää kuoren lisäksi pari senttiä leipää. Voitele leivän sisus ja päältä leikattu ”kansi” tuorejuustolla.

3. Viipaloi avokadon hedelmäliha. Purista viipaleiden päälle sitruunanmehua. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa viipaleiksi. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Revi basilikasta lehdet.

4. Täytä leipä lastaamalla sisään vuorotellen babypinaattia, kirsikkatomaatteja, munakoisoviipaleita, tsatsikia, avokadoviipaleita, aurinkokuivattua tomaattia, basilikanlehtiä ja fetajuustoa. Painele täytettä hieman leivän sisälle niin, että saat kaiken täytteen mahtumaan. Paina täytteen päälle leivästä leikattu kansi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä reilun kokoisiksi lohkoiksi.

X