Reseptit 16.9.2016

Salmiakki-semifreddo

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Salmiakki-semifreddon eli pehmeän jäädykkeen seepraraidat ovat makeaa salmiakkikastiketta.

Ainekset

Semifreddo

3 valkuiasta + 3 rkl sokeria
3 keltuaista + 1 dl sokeria + 2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
1 rasia rouhittuja Apteekin salmiakkeja

Helppo salmiakkikastike

1 dl kuohukermaa
2 dl Apteekin salmiakkimikseriä
200 g salmiakkitoffeeta (esim. Sahlmanin)

Valmistusohje

● Tee ensin salmiakkikastike: Mittaa kerma ja mikseri kattilaan. Lisää paloiteltu toffee. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes toffee liukenee nesteeseen. Anna kastikkeen jäähtyä ennen tarjoamista.
● Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppuvaiheessa vaahtoon sokeri vähän kerrallaan. Vaahdota seuraavaksi keltuaiset sokereiden kanssa ja viimeiseksi kerma. Kääntele vaahdot toisiinsa puuhaarukalla nostellen.
● Lusikoi seos kakkuvuokaan ja lisää kerrosten väliin aina pari lusikallista salmiakkikastiketta ja rouhittuja Apteekin salmiakkeja. Sekoita semifreddoon yhteensä noin 1 dl kastiketta ja tarjoa loput kastikkeesta erikseen.
● Pane semifreddo pakastimeen ainakin 4 tunniksi. Tarjoa hieman pehmenneenä kastikkeen kera.

Lisää viileitä herkkuja:

raparperi-semifreddo

Raparperi-semifreddo

vanilja-semifreddo

Vanilja-semifreddo

mustaherukka-halvajaadyke

Mustaherukka-halvajäädyke

Kotiliesi.fi: Pannacotta-jäädyke

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi