Reseptit

Salmiakki-suklaamousse

Lasipurkkeihin pakattu salmiakki-suklaamousse on loistava nyyttäriherkku. Jos et viitsi rouhia salmiakkia itse, käytä valmista turkinpippurirouhetta. Silloin salmiakin maku on miedompi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Herkulliset jälkiruoat valmistuvat parhaimmillaan muutamassa minuutissa vain kourallisesta raaka-aineta.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salmiakki-suklaamousse

  • 200 g talous- tai maitosuklaata
  • 20 turkinpippurimakeista
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)

Valmistusohje

Salmiakki-suklaamousse valmistuu näin.

1. Rouhi karkit morttelissa. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella vaahdoksi.

2. Paloittele suklaa mikron kes­tävään kulhoon. Sulata suklaata puolella teholla minuutti kerral­laan. Sekoita välillä.

3. Lisää suklaa vaniljavaahtoon ja vatkaa seosta samalla hyvin säh­kövatkaimella. Kääntele sekaan salmiakkirouhe. Salmiakki-suklaamousse saa jähmettyä jääkaapissa noin tun­nin ajan ennen tarjoilua tai purkittamista.

Katso myös: Suklaamousse

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamoussekakku

 

 

X