Reseptit

Salmiakki-tiramisu

Salmiakki-tiramisu on mustanpuhuva muunnos tutusta tiramisusta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 3 rkl salmiakkimikseriä
  • 2 dl Turkinpippurirouhetta
  • 4 valkuaista
  • 200 g Savoiardi-keksejä

Liemi

  • 1 dl vettä
  • 1 dl Apteekin salmiakkimikseriä tai 2 dl salmiakkikossua

Pinnalle

  • jauhettuja Jymy- tai Lakrisal-salmiakkeja

Valmistusohje

Salmiakki-tiramisu tehdään helposti näin:

1. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa erikseen valkuaiset vaahdoksi. Sekoita juusto keltuaisseokseen ja mausta sitruunankuorella. Liota salmiakkirouhetta hetki mikserissä ja lisää massaan. Kääntele viimeiseksi sekaan vaahdotetut valkuaiset.

2. Kasta keksit nopeasti vesi-salmiakkiliemeen. Pane annosmaljojen pohjalle ensin yksi keksi, peitä tuorejuustoseoksella, lisää yksi keksi ja lopuksi kerros juustoseosta. Ripottele pinnalle salmiakkijauhetta. Anna annosten tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista. Nauti salmiakki-tiramisu jälkiruokana.

Tiramisu on valloittava herkku:

limoncellotiramisu

Limoncellotiramisu

superhelppo mansikkatiramisu

Superhelppo mansikkatiramisu

Omenainen tiramisu

Omenatiramisu

Katso myös Kotiliesi.fi: Matcha-tiramisu

X