Salmiakki-tiramisu
Salmiakki-tiramisu on mustanpuhuva muunnos tutusta tiramisusta.
Ainekset
- 4 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 300 g tuorejuustoa
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 3 rkl salmiakkimikseriä
- 2 dl Turkinpippurirouhetta
- 4 valkuaista
- 200 g Savoiardi-keksejä
Liemi
- 1 dl vettä
- 1 dl Apteekin salmiakkimikseriä tai 2 dl salmiakkikossua
Pinnalle
- jauhettuja Jymy- tai Lakrisal-salmiakkeja
Valmistusohje
Salmiakki-tiramisu tehdään helposti näin:
1. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa erikseen valkuaiset vaahdoksi. Sekoita juusto keltuaisseokseen ja mausta sitruunankuorella. Liota salmiakkirouhetta hetki mikserissä ja lisää massaan. Kääntele viimeiseksi sekaan vaahdotetut valkuaiset.
2. Kasta keksit nopeasti vesi-salmiakkiliemeen. Pane annosmaljojen pohjalle ensin yksi keksi, peitä tuorejuustoseoksella, lisää yksi keksi ja lopuksi kerros juustoseosta. Ripottele pinnalle salmiakkijauhetta. Anna annosten tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista. Nauti salmiakki-tiramisu jälkiruokana.
Tiramisu on valloittava herkku:
Katso myös Kotiliesi.fi: Matcha-tiramisu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous