18.9.2016

Salmiakki-tiramisu

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Salmiakki-tiramisu on mustanpuhuva muunnos tutusta tiramisusta.

Ainekset

4 keltuaista
1 dl sokeria
300 g tuorejuustoa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
3 rkl salmiakkimikseriä
2 dl Turkinpippurirouhetta
4 valkuaista
200 g Savoiardi-keksejä

Liemi

1 dl vettä
1 dl Apteekin salmiakkimikseriä tai 2 dl salmiakkikossua

Pinnalle

jauhettuja Jymy- tai Lakrisal-salmiakkeja

Valmistusohje

● Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa erikseen valkuaiset vaahdoksi. Sekoita juusto keltuaisseokseen ja mausta sitruunankuorella. Liota salmiakkirouhetta hetki mikserissä ja lisää massaan. Kääntele viimeiseksi sekaan vaahdotetut valkuaiset.

● Kasta keksit nopeasti vesi-salmiakkiliemeen. Pane annosmaljojen pohjalle ensin yksi keksi, peitä tuorejuustoseoksella, lisää yksi keksi ja lopuksi kerros juustoseosta. Ripottele pinnalle salmiakkijauhetta. Anna annosten tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.

Tiramisu on valloittava herkku:

limoncellotiramisu

Limoncellotiramisu

superhelppo mansikkatiramisu

Superhelppo mansikkatiramisu

Omenainen tiramisu

Omenatiramisu

Kotiliesi.fi: Matcha-tiramisu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi