Reseptit

Salmiakkikossumarinoitua kanaa sitruuna-rakuunatäytteellä

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 kpl maustamattomia kanan rintafileitä (Hyvää Suomesta - Kariniemi)

marinadi:

3 valkosipulinkynttä murskattuna
½ sitruunan mehu puristettuna
1.5 dl rypsiöljyä (Hyvää Suomesta - Raisio)
0.5 dl salmiakkikossua (Hyvää Suomesta - Koskenkorva)
sitruunapippuria
suolaa

täyte:

50 g voita (Hyvää Suomesta - Valio)
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl kuivattua rakuunaa tai 2 rkl tuoretta (Hyvää Suomesta - Järvikylä)
suolaa
sitruunapippuria

ohratto:

2 rkl voita tai margariinia (Hyvää Suomesta - Valio)
1 iso sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 fenkolia suikaleina
½ pussia kuivattuja aprikooseja suikaleiksi leikattuna
3 dl ohraa (rikotut, esikeitetyt suurimot kypsyvät 20 minuutissa)
1 tl sitruunapippuria
5 dl vettä + 1 kanaliemikuutio
n. 1 dl valkoviiniä
½ pussia Mustaleima emmental juustoraastetta (Hyvää Suomesta - Valio)
persiljaa ja/tai rakuunaa koristeeksi (Hyvää Suomesta - Järvikylä)

Valmistusohje

Marinadi:

Sekoita kaikki aineet muovipussissa ja laita kananrintafileet marinoitumaan pariksi tunniksi kylmään tai yön yli jääkaappiin.
Nosta marinadipussi kanoineen ½ tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.

Täyte:

Sekoita täytteen aineet hieman pehmenneeseen voihin. Laita hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.
Jaa kovettunut täyte 4 osaan.

Kanan paistaminen:

Poista fileet marinadista ja kuivaa ne.
Viillä terävällä veitsellä, esim. fileointiveitsi, kanafileen paksuimpaan kohtaan syvä viilto – tasku. Paina täyte taskuun ja suljen se hammastikulla.
Paista nopeasti kuumalla pannulla fileitä niin että ne saavat väriä. Laita fileet uunivuokaan ja paista 150 asteessa noin 20 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden esim. paistomittarilla. Sisälämpötilan paksuimmasta kohtaa, ei kuitenkaan maustetaskusta, tulisi olla 75 astetta, jotta kaikki bakteerit kuolevat.
Ota vuoka uunista ja laita foliopaperi fileiden päälle ja anna levähtää noin vartti ennen tarjoamista.
Sillä aikaa voit vaikka tehdä lisukkeeksi ohrattoa.

Ohratto:

Paista sipulisilppua kattilassa. Lisää fenkoli ja aprikoosit suikaleina. Lisää ohrat ja sekoitta. Kun ohrat ovat kuullottuneet, rupea lisäämään kanalientä osissa. Lisää ensin viini ja sitten kanalientä desi kerrallaan sekoitelleen, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Aikaa kypsennykseen miedolla lämmöllä menee noin 20–30 min.
Kun ohraseos on kypsää lisää juustoraaste ja sekoita. Mausta persiljasipulilla tai muulla haluamallasi yrtillä esim. rakuunalla. Tarjoile lopun juustoraasteen kanssa.

Huvilaelämää ja mökkiruokaa -blogi

Äänestä reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme