Reseptit

Salmiakkimarengit

Marengit saavat pikantin säväyksen ja hauskan mustan raidoituksen valkuaisvaahdon sekaan valutetusta salmiakkikastikkeesta.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

9

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 valkuaista (ei ihan tuoreista munista)
  • 2 dl hienoa kidesokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl salmiakkikastiketta tai -kinuskia

Valmistusohje

1. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi.

2. Lisää sokeri vähän kerrallaan hyvin vatkaten vaahtoon. Kääntele sekaan sitruunamehu. Valuta vaahdon sekaan salmiakkikastiketta tai -kinuskia ohuena nauhana. Älä sekoita.

3. Nostele marenkimassasta isoja marenkeja leivinpaperin päälle pellille.

4. Kuivata marenkeja 110-asteisen uunin keskiosassa noin 2 tuntia tai kunnes ne tuntuvat keveiltä. Katkaise uunista lämpö ja jätä marengit vielä uunin jälkilämpöön kuivumaan.

X