Salmiakkimuffinit
Salmiakkimuffineihin voit käyttää valmista Turkinpippurirouhetta tai rouhia salmiakit itse.
Ainekset
- 100 g pehmeää voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 3 huoneenlämpöistä munaa
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g Turkinpippureita itse rouhittuna tai valmiina rouheena
- 6-9 kokonaista Turkinpippuria pinnalle
Pinnalle
- 2 dl vispikermaa
- vaniljasokeria
- salmiakkikuulia
- nonparelleja
Valmistusohje
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos seos alkaa juoksettua eli tulee ryynimäiseksi, lisää pari lusikallista jauhoja ja jatka vatkaamista.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Voit käyttää valmista rouhetta tai rouhia Turkinpippurit panemalla salmiakit pussiin ja hakkaamalla ne rouheeksi.
3. Jaa taikina kaksinkertaisiin paperisiin muffinivuokiin. Lisää jokaiseen muffinsiin vielä yksi kokonainen Turkinpippuri. Paista isoja muffinseja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pieniä noin 15 minuuttia.
4. Koristele jäähtyneet muffinssit vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja salmiakkikuulilla sekä nonparelleilla.
Annoksesta tulee 6 isoa tai 10 pientä muffinsia
Muffineista on moneksi:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous