Reseptit

Salmiakkimuffinit

Salmiakkimuffineihin voit käyttää valmista Turkinpippurirouhetta tai rouhia salmiakit itse.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 3 huoneenlämpöistä munaa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g Turkinpippureita itse rouhittuna tai valmiina rouheena
  • 6-9 kokonaista Turkinpippuria pinnalle

Pinnalle

  • 2 dl vispikermaa
  • vaniljasokeria
  • salmiakkikuulia
  • nonparelleja

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos seos alkaa juoksettua eli tulee ryynimäiseksi, lisää pari lusikallista jauhoja ja jatka vatkaamista.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Voit käyttää valmista rouhetta tai rouhia Turkinpippurit panemalla salmiakit pussiin ja hakkaamalla ne rouheeksi.

3. Jaa taikina kaksinkertaisiin paperisiin muffinivuokiin. Lisää jokaiseen muffinsiin vielä yksi kokonainen Turkinpippuri. Paista isoja muffinseja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pieniä noin 15 minuuttia.

4. Koristele jäähtyneet muffinssit vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja salmiakkikuulilla sekä nonparelleilla.

Annoksesta tulee 6 isoa tai 10 pientä muffinsia

Muffineista on moneksi:

suklaa-chilimuffinit

Suklaa-chilimuffinit

suklaa-punajuurimuffinssit

Suklaa-punajuurimuffinit

valkosuklaamuffinit

Valkosuklaamuffinit

Kotiliesi.fi: Earl Grey -muffinit

X