Reseptit

Salsa verde -kastike

Salsa verde on loistava lisuke kalalle tai lihalle. Tuore lehtipersilja ja minttu antavat kastikkeelle ihanaa raikkautta!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni purkki kapriksia
  • 3-4 anjovisfileetä
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 0.5 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 0.5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

Salsa verde -kastikkeessa maistuu tuoreus ja raikkaus. Eläköön kesä, yrtit ja marjat!

1. Valuta kaprikset ja anjovisfileet ja hienonna ne sitten veitsellä. Laita ne kulhoon.

2. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit, sinappi, punaviinietikka ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi.

3. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Tarjoile grillatun kalan tai lihan kanssa.

X