Reseptit

Salsa verde -kastike

Salsa verde on loistava lisuke kalalle tai lihalle. Tuore lehtipersilja ja minttu antavat kastikkeelle ihanaa raikkautta!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström

Alunperin italialainen salsa verde syntyi käsin silppuamalla, nykyversion voi tehdä myös monitoimikoneella.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salsa verde

  • 1 pieni purkki kapriksia
  • 3-4 anjovisfileetä
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Salsa verde -kastike valmistuu näin:

1. Valuta kaprikset ja anjovisfileet ja hienonna ne sitten veitsellä. Laita ne kulhoon.

2. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit, sinappi, punaviinietikka ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi.

3. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Vinkki: Salsa verde sopii salaatteihin. Kokeile esimerkiksi perunasalaattiin majoneesin sijaan. Tämä monitoimisalsa istuu myös grillatun lihan tai kalan kylkeen.

Lue myös Kotiliesi.fi: Salsa sopii moneen – onko suosikkisi tomaattinen, tulinen vai makea?

X