Reseptit

Salvia-maksaleike

Salvialla maistettu maskaleike tarjoillaan perunalumen kanssa. Annoksen kruunaa mustaherukkahillo.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nuoren hirvieläimen maksa viipaloituna
  • 2 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 4 tuoretta salvianoksaa silputtuna
  • 4 salvianoksaa

paistamiseen:

  • oliiviöljyä
  • voita

Lisäksi:

  • mustaherukkahilloa
  • perunalunta

Valmistusohje

Poista maksasta kalvot. Leikkaa liha puolen sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Sekoita jauhoihin suola ja salviasilppu. Kierittele maksaviipaleet jauhoissa.

Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon voi. Kun rasva on paahtunut pähkinäiseksi, paista maksaviipaleet molemmin puolin rapeiksi. Siirrä leikkeet pannun reunalle tai lämmitetylle vadille. Kallista rasva pannun toiseen reunaan ja paista salvianoksat loppuöljyssä.

Vinkki:

Keitä ennen maksaleikkeiden paistoa perunoita, kuori ne ja puserra siivilän läpi perunalumeksi.

X