salvialohta ja siirappikurpitsaa
Siirapilla ja fenkolinsiemenillä maustetut makeat kurpitsakuutiot sekä salviatahnalla maustettu lohifilee muodostavat herkullisen makukimpan.
Reseptit

Salvialohta ja siirappikurpitsaa

Siirapilla ja fenkolinsiemenillä maustetut kurpitsat sekä salviatahnalla maustettu lohifilee muodostavat herkullisen makukimpan.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PEKKA HOLMSTRÖM/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (n 400 g) myskikurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 tl suolaa

Salvialohi

  • noin 700 g kirjolohta fileenä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl salviatahnaa (Pirkka)
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa kurpitsa pituussuun­nassa kahteen osaan. Poista sie­menet. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi, kuori ja leikkaa viipaleet kuutioiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita kulhos­sa kurpitsakuutiot, sipulilohkot, öljy, siirappi, fenkolinsiemenet ja suola. Levitä leivinpaperin päälle uuninpellille.

2. Pyyhkäise kirjolohifileen pinta talouspaperilla kuivaksi. Ripotte­le päälle suola. Levitä lohifileelle salviatahna. Ripottele päälle pin­jansiemenet. Nosta lohifilee uu­ninpellille kurpitsakuutioiden viereen. Kypsennä 200­ asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kun­nes kurpitsakuutiot tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.

Vinkki: Voit valmistaa salviatahnan myös itse. Tahna tehdään peston tapaan sauvasekoittimella tuoreesta salviasta, oliiviöljystä, sitruunanmehusta, valkosipulista ja kourallisesta parmesaanijuustoa.

Lohta ja hyvää tekeviä lisukkeita:

Misolohta_ja_papuja

Misolohta ja papuja

kookoslohta ja spetti-pinaattipaistosta

Kookoslohta ja speltti-pinaattipaistosta

paistettua lohta ja kasviksia

Lohta ja kasviksia

Kotiliesi.fi: Marokkolainen uunilohi

X