Salvialohta ja siirappikurpitsaa
Siirapilla ja fenkolinsiemenillä maustetut kurpitsat sekä salviatahnalla maustettu lohifilee muodostavat herkullisen makukimpan.
Ainekset
- 1 (n 400 g) myskikurpitsa
- 1 punasipuli
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl siirappia
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1/2 tl suolaa
Salvialohi
- noin 700 g kirjolohta fileenä
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl salviatahnaa (Pirkka)
- 2 rkl pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Leikkaa kurpitsa pituussuunnassa kahteen osaan. Poista siemenet. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi, kuori ja leikkaa viipaleet kuutioiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita kulhossa kurpitsakuutiot, sipulilohkot, öljy, siirappi, fenkolinsiemenet ja suola. Levitä leivinpaperin päälle uuninpellille.
2. Pyyhkäise kirjolohifileen pinta talouspaperilla kuivaksi. Ripottele päälle suola. Levitä lohifileelle salviatahna. Ripottele päälle pinjansiemenet. Nosta lohifilee uuninpellille kurpitsakuutioiden viereen. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kurpitsakuutiot tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
Vinkki: Voit valmistaa salviatahnan myös itse. Tahna tehdään peston tapaan sauvasekoittimella tuoreesta salviasta, oliiviöljystä, sitruunanmehusta, valkosipulista ja kourallisesta parmesaanijuustoa.
Lohta ja hyvää tekeviä lisukkeita:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous