Reseptit

Salvialohta ja siirappikurpitsaa

Siirapilla ja fenkolinsiemenillä maustetut kurpitsat sekä salviatahnalla maustettu lohifilee muodostavat herkullisen makukimpan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Siirapilla ja fenkolinsiemenillä maustetut makeat kurpitsakuutiot sekä salviatahnalla maustettu lohifilee muodostavat herkullisen makukimpan.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (n 400 g) myskikurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 tl suolaa

Salvialohi

  • noin 700 g kirjolohta fileenä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl salviatahnaa (Pirkka)
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa kurpitsa pituussuun­nassa kahteen osaan. Poista sie­menet. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi, kuori ja leikkaa viipaleet kuutioiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita kulhos­sa kurpitsakuutiot, sipulilohkot, öljy, siirappi, fenkolinsiemenet ja suola. Levitä leivinpaperin päälle uuninpellille.

2. Pyyhkäise kirjolohifileen pinta talouspaperilla kuivaksi. Ripotte­le päälle suola. Levitä lohifileelle salviatahna. Ripottele päälle pin­jansiemenet. Nosta lohifilee uu­ninpellille kurpitsakuutioiden viereen. Kypsennä 200­ asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kun­nes kurpitsakuutiot tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.

Vinkki: Voit valmistaa salviatahnan myös itse. Tahna tehdään peston tapaan sauvasekoittimella tuoreesta salviasta, oliiviöljystä, sitruunanmehusta, valkosipulista ja kourallisesta parmesaanijuustoa.

Lohta ja hyvää tekeviä lisukkeita:

Misolohta_ja_papuja
© Kristiina Kurronen

Misolohta ja papuja

kookoslohta ja spetti-pinaattipaistosta

Kookoslohta ja speltti-pinaattipaistosta

paistettua lohta ja kasviksia

Lohta ja kasviksia

Kotiliesi.fi: Marokkolainen uunilohi

X