Reseptit

Salviavoipasta

Salviavoipasta tarjotaan väliruokana. Ruoka on hyvin simppeli, mutta samalla todella maukas. Al denteksi keitetty nauhapasta pyöräytetään voi-salviakastikkeessa ja viimeistellään reilulla kourallisella vastaraastettua parmesaania.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salviavoipasta:

  • 200 g spagettia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 1 dl salvianlehtiä
  • 1 sitruunan mehu
  • 50 g parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Salviavoipasta tehdään helposti näin:

1. Keitä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä pakkauk­sen ohjeen mukaisesti kypsäksi.

2. Valmista tällä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulin­kynnet.

3. Sulata voi paistinpannussa, li­sää valkosipulinkynnet ja sal­vianlehdet. Paista sekoitellen miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Purista joukkoon sit­ruunamehu.

4. Valuta pasta lävikössä ja kaa­da paistinpannulle voikastik­keen joukkoon. Viimeistele salviavoipasta raastamalla päälle reilusti parmesaanijuustoa.

Katso myös: Salviavoissa paistettua pastaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Pasta on täydellinen arkiruoka: Nopea, helppo ja monipuolinen – herkuttele carbonaralla ja muilla italialaisilla klassikkopastoilla!

X