Reseptit

Samettinen maa-artisokkakeitto

Samettinen maa-artisokkakeitto höystetään tomaattikuutioilla ja ruohosipulilla.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g maa-artisokkia
  • 2 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 1/2 purjosipulia
  • nokare voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)

pinnalle:

  • pieniä tomaattikuutioita
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

 

Kuori ja paloittele maa-artisokat ja pane ne heti maitoon, etteivät ne tummu.

Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja hienonna purjosipuli. Kuumenna nokare voita kattilassa, lisää sipuli sekä purjosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hetki. Lisää kasvisliemi pienissä erissä hyvin sekoittaen.

Valuta maa-artisokat ja ota maito talteen. Lisää maa-artisokat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

Soseuta aineet sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja siivilöi keitto tarvittaessa. Lisää maito sekä ruokakerma ja kuumenna keitto kiehumispisteeseen.

Höystä keitto tomaattikuutioilla ja ruohosipulilla.

X