Reseptit

Samettinen maa-artisokkakeitto

Samettinen maa-artisokkakeitto höystetään tomaattikuutioilla ja ruohosipulilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Samettinen maa-artisokkakeitto

  • 500 g maa-artisokkia
  • 2 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 1/2 purjosipulia
  • nokare voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)

pinnalle:

  • pieniä tomaattikuutioita
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Samettinen maa-artisokkakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja pane ne heti maitoon, etteivät ne tummu.

2- Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja hienonna purjosipuli. Kuumenna nokare voita kattilassa, lisää sipuli sekä purjosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hetki. Lisää kasvisliemi pienissä erissä hyvin sekoittaen.

3- Valuta maa-artisokat ja ota maito talteen. Lisää maa-artisokat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

4. Soseuta aineet sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja siivilöi keitto tarvittaessa. Lisää maito sekä ruokakerma ja kuumenna  maa-artisokkakeitto kiehumispisteeseen.

5. Höystä samettinen maa-artisokkakeitto keitto tomaattikuutioilla ja ruohosipulilla ja tarjoa se juhla-aterian alkuruokana tai arjen pääruokana tuoreen leivän, esimerkiksi siemen-pähkinäleivän kanssa.

Saatat pitää myös juhlavasta maa-artisokkakeitosta, punaisesta maa-artisokkakeitosta tai salamimurun kanssa tarjottavasta paahteisesta maa-artisokkakeitosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdäään suppilovahvero-maa-artisokkakeitto ja macadamia-granola

X