samoilijan poronkäristys
Reseptit

Samoilijan poronkäristys

Jos tarjoat Samoilijan poronkäristystä alkuruokana tai yöpalana, lisukkeeksi riittää paahdettu rieska. Pääruokana poronkäristyksen seuraksi sopii hyvä perunamuusi.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 rasiaa nopeaa poronkäristyslihaa
  • 1 rkl voita
  • 1 iso sipuli
  • 100 g pekonikuutioita
  • 200 g metsä- ja/tai viljeltyjä sieniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl häränfondia
  • suolaa, pippuria
  • puolukoita

Lisäksi

  • paahdettua Lapin rieskaa tai perunamuusia

Valmistusohje

Valmista  poronkäristys näin:

Kypsennä käristysliha pakkauksen ohjeen mukaan paistinpannulla. Siirrä liha pois pannulta.

Kypsennä pekonikuutiot ja sipulisilppu keskenään ja paista lopuksi sienet pannulla. Yhdistä aineet keskenään.

Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pannulle vähän vettä tai kermaa. Kypsennä hetki. Ripottele poronkäristyksen päälle puolukoita ja tarjoa poronkäristys rieskan ja perunamuusin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Rieska valmistuu näppärästi hiilloksella – katso videolta, miten helposti se käy!

X