
Samoilijan poronkäristys
Ainekset
- 1-2 rasiaa nopeaa poronkäristyslihaa
- 1 rkl voita
- 1 iso sipuli
- 100 g pekonikuutioita
- 200 g metsä- ja/tai viljeltyjä sieniä
- 1 dl kermaa
- 1 rkl häränfondia
- suolaa, pippuria
- puolukoita
Lisäksi
- paahdettua Lapin rieskaa tai perunamuusia
Valmistusohje
Valmista poronkäristys näin:
Kypsennä käristysliha pakkauksen ohjeen mukaan paistinpannulla. Siirrä liha pois pannulta.
Kypsennä pekonikuutiot ja sipulisilppu keskenään ja paista lopuksi sienet pannulla. Yhdistä aineet keskenään.
Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pannulle vähän vettä tai kermaa. Kypsennä hetki. Ripottele poronkäristyksen päälle puolukoita ja tarjoa poronkäristys rieskan ja perunamuusin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Rieska valmistuu näppärästi hiilloksella – katso videolta, miten helposti se käy!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous