8.5.2012

Samppanjasorbetti

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

1 liivatelehti
1 dl vettä
1.5 dl sokeria
3 dl samppanjaa (tai kuivaa kuohuviiniä)
1 dl vastapuristettua limettimehua
1 dl munanvalkuainen

Tarjoiluun

ananaskirsikoita tai tuoretta ananasta

Valmistusohje

Fiineille illallisille sopii samppanjasorbetti kevyeksi jälkiruoaksi tai ”suunhuuhtelupalaksi” monen ruokalajin välissä.

1. Nosta liivatelehti likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin, että sokeri sulaa täysin. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liota liivate kuumaan sokeriliemeen. Anna liemen jäähtyä ja lisää siihen samppanja (tai kuohuviini) sekä limetin mehu. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja kääntele se muuhun seokseen.

2. Pakasta sorbettimassaa noin 6-7 tuntia. Sekoita massaa muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta sen rakenteesta tulee tasaisempi. Annostele sorbetti ja tarjoile ananaskirsikoiden tai tuoreesta ananaksesta leikattujen lohkojen kanssa.

Resepti: Elina Halttunen

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi