Samppanjasorbetti
Fiineille illallisille sopii samppanjasorbetti kevyeksi jälkiruoaksi tai ”suunhuuhtelupalaksi” monen ruokalajin välissä.
Ainekset
Samppanjasorbetti
- 1 liivatelehti
- 1 dl vettä
- 1 1/2 dl sokeria
- 3 dl samppanjaa (tai kuivaa kuohuviiniä)
- 1 dl vastapuristettua limettimehua
- 1 dl munanvalkuainen
Tarjoiluun
- ananaskirsikoita tai tuoretta ananasta
Valmistusohje
Samppanjasorbetti valmistuu helposti näin:
1. Nosta liivatelehti likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin, että sokeri sulaa täysin. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liota liivate kuumaan sokeriliemeen. Anna liemen jäähtyä ja lisää siihen samppanja (tai kuohuviini) sekä limetin mehu. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja kääntele se muuhun seokseen.
2. Pakasta sorbettimassaa noin 6-7 tuntia. Sekoita massaa muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta sen rakenteesta tulee tasaisempi. Annostele samppanjasorbetti ja tarjoile se ananaskirsikoiden tai tuoreesta ananaksesta leikattujen lohkojen kanssa.
Resepti: Elina Halttunen
Lue myös: Jäädyke on raikas ja hienostunut jälkiruokien klassikko – näillä resepteillä onnistut
Lue myös Kotiliesi.fi: Sorbetti sopii raikkaiden makujen ystävälle – näin valmistat jäisen jälkiruoan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous