Reseptit

Samppanjasorbetti

Fiineille illallisille sopii samppanjasorbetti kevyeksi jälkiruoaksi tai ”suunhuuhtelupalaksi” monen ruokalajin välissä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Samppanjasorbetti hurmaa vaativimmatkin vieraat.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Samppanjasorbetti

  • 1 liivatelehti
  • 1 dl vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 dl samppanjaa (tai kuivaa kuohuviiniä)
  • 1 dl vastapuristettua limettimehua
  • 1 dl munanvalkuainen

Tarjoiluun

  • ananaskirsikoita tai tuoretta ananasta

Valmistusohje

Samppanjasorbetti valmistuu helposti näin:

1. Nosta liivatelehti likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin, että sokeri sulaa täysin. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liota liivate kuumaan sokeriliemeen. Anna liemen jäähtyä ja lisää siihen samppanja (tai kuohuviini) sekä limetin mehu. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja kääntele se muuhun seokseen.

2. Pakasta sorbettimassaa noin 6-7 tuntia. Sekoita massaa muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta sen rakenteesta tulee tasaisempi. Annostele samppanjasorbetti ja tarjoile se ananaskirsikoiden tai tuoreesta ananaksesta leikattujen lohkojen kanssa.

Resepti: Elina Halttunen

Lue myös: Jäädyke on raikas ja hienostunut jälkiruokien klassikko – näillä resepteillä onnistut

Lue myös Kotiliesi.fi: Sorbetti sopii raikkaiden makujen ystävälle – näin valmistat jäisen jälkiruoan

X