Särkipyörykät
Uppopaistetut särkipyörykät ovat päältä rapsakoita ja sisältä pehmeitä. Tarjoa pyöryköiden kanssa valmista kermaviilidippiä ja tuoreita kasviksia.
Ainekset
Särkipyörykät
- 1 prk (275 g) JärkiSärki -säilykettä
- 1/2 dl valmista kermaviilidippiä (esim. Valio Ranch)
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1/2 dl silputtua ruohosipulia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl sitruuna tai mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
Pinnalle
- 1-2 kananmunaa
- n. 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Särkipyörykät tehdään helposti näin:
1. Valuta särkisäilykkeestä pois liemi. Hienonna kala haarukalla kulhossa. Lisää muut aineet, sekoita ja anna massan tekeytyä ja kiinteytyä jonkin aikaa.
2. Muotoile taikinasta 12 pyörykkää. Kasta pyörykät rikkivatkatussa munassa ja kääntele korppujauhoissa. Anna pyöryköiden pinnan kuivahtaa hetki.
3. Kypsennä pyörykät uppopaistamalla öljyssä pienessä kattilassa. Kuumenna noin 5 dl öljyä 180 asteiseksi ja paista 3 pyörykkää kerralla kullanruskeaksi. Tai paista särkipyörykät öljyssä paistinpannulla. Käytä myös pannulla paistamiseen reilusti öljyä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous