Reseptit

Särkipyörykät

Uppopaistetut särkipyörykät ovat päältä rapsakoita ja sisältä pehmeitä. Tarjoa pyöryköiden kanssa valmista kermaviilidippiä ja tuoreita kasviksia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Särkipyörykät

  • 1 prk (275 g) JärkiSärki -säilykettä
  • 1/2 dl valmista kermaviilidippiä (esim. Valio Ranch)
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl sitruuna­ tai mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Pinnalle

  • 1-2 kananmunaa
  • n. 2 dl korppujauhoja

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Särkipyörykät tehdään helposti näin:

1. Valuta särkisäilykkeestä pois liemi. Hienonna kala haarukalla kulhossa. Lisää muut aineet, sekoita ja anna massan tekeytyä ja kiinteytyä jonkin aikaa.

2. Muotoile taikinasta 12 pyörykkää. Kasta pyörykät rikkivatkatussa munassa ja kääntele korppujauhoissa. Anna pyöryköiden pinnan kuivahtaa hetki.

3. Kypsennä pyörykät uppopaistamalla öljyssä pienessä kattilassa. Kuumenna noin 5 dl öljyä 180­ asteiseksi ja paista 3 pyörykkää kerralla kullanruskeaksi. Tai paista särkipyörykät öljyssä paistinpannulla. Käytä myös pannulla paistamiseen reilusti öljyä.

Katso myös: Kalapullat tuovat mukavaa vaihtelua viikoittaiselle kala-aterialle – näin lastenkin rakastama arkiruoka syntyy helposti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta

X