Reseptit

Särkitartar

Nauti särkitartar leivän päällä.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pulleaa särkeä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • muutama tuore tillinoksa
  • 3 rkl kevytranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 varrellista tai kevätsipulia hienonnettuina
  • 2-3 hienonnettua tillinoksaa
  • salaatinlehtiä
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Perkaa, huuhdo ja kuivaa särjet. Leikkaa särjet ruodottomiksi ja nahattomiksi fileiksi. Pane särkifileet matalaan astiaan ja mausta ne suolalla sekä valkopippurilla. Ripottele päälle hienonnettu tilli. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Pyyhi suolautuneet kalafileet puhtaiksi ja hienonna ne aivan pieneksi silpuksi terävällä veitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita hienonnetun kalan joukkoon ranskankerma, sitruunamehu sekä hienonnetut sipulit ja tilli.

Levitä lautasille salaatinlehtiä. Jaa kalamassa neljään osaan ja nosta se ruisleipäviipaleiden päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria. Nosta leipäviipaleet salaatinlehtien päälle.

X