Reseptit

Šarlotka eli venäläinen omenakakku

17.10.2019 Teksti: Borssia ja šarlotkaa – maukasta ruokaa venäläiseen tapaan -kirja Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Venäläinen omenakakku eli šarlotka on helppotekoinen, kuohkea sokerikakku. Sen voi myös tehdä keikauskakun tapaan, jolloin omenat ovat kakun pohjalla.

Ainekset

Taikina:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 isoa omenaa

Vuokaan:

voita
korppujauhoja

Koristeluun:

tomusokeria
(granaattiomenan siemeniä)

Lisäksi:

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot joukkoon kevyesti lastalla käännellen.

2. Kuori omenat ja leikkaa ne pitkulaisiksi paloiksi.

3. Voitele vuoka ja ripottele siihen korppujauhoja. Lisää puolet taikinasta vuokaan. Laita päälle omenat ja sitten loput taikinasta.

4. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Ripottele päälle tomusokeria. Vatkaa vaniljakastike ja tarjoile kakku hieman lämpimänä kastikkeen kanssa tai sillä päällystettynä. Koristele kakku esimerkiksi granaattiomenan siemenillä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme