Reseptit

Sashimiveneet

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 salaattisikuri
  • 200 g tuoretta siika- kuha- tai lohifileetä
  • 3 rkl majoneesia
  • wasabia
  • tuoretta kirjolohen mätiä
  • kapriksia
  • mustapippuria
  • korianterin lehtiä

Valmistusohje

Sashimiveneet valmistetaan raa’asta kalasta, joten tarkista kalaa ostaessasi sen tuoreus.

Irrota salaattisikurista kuusi lehteä ja pane ne tarjoiluastiaan.

Leikkaa kalafileestä ohuita suikaleita ja pane ne salaatinlehdille.

Mausta majoneesi wasabilla ja pane nokare majoneesia kalapalojen päälle. Lisää pinnalle mäti.

Jos mäti on kovin vetistä, anna sen valua jonkin aikaa teesiivilässä.

Pyöräytä mädin päälle mustapippuria ja koristele veneet kapriksilla ja halutessasi korianterilla.

X