Reseptit

Satakuntalainen siikakeitto

Satakuntalainen siikasoppa on kirkaslieminen. Porilaisen sanonnan mukaan maidon lisääminen siikasoppaan on synti, jota ei saa anteeksi taivaassakaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin kilon painoinen siika
  • 1½ l vettä
  • 8 maustepippuria
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 iso sipuli
  • 7 dl lohkottuja perunoita
  • 1 nippu tilliä ja ruohosipulia
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

Perkaa, suomusta ja fileoi siika. Poista päästä kidukset. Mittaa vesi kattilaan. Lisää pippurit ja suola sekä lohkottu sipuli. Lisää ruodot ja pää keittoon ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Poista keitosta ruodot ja pää. Lisää perunalohkot, ja keitä viitisen minuuttia. Lisää fileepalat ja hauduta ne hiljalleen kypsiksi. Lisää lopuksi voi, tilli ja ruohosipuli. Tarkista keiton suolaisuus.

Katso myös:

Pienet siikapihvit, Ruoka.fi
Rukiiset siikafileet, Ruoka.fi
Uunisiika sitruunakastikkessa, Kotiliesi.fi

X