Reseptit

Satsumakuohuva

Sitrukset ovat talven raikkaita sesonkihedelmiä. Joulusta jääneet satsumat maustavat uuden vuoden juhlavan kuohujuoman.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Satsumakuohuva:

  • 4 satsuman mehu
  • 2 tl satsuman raastettua kuorta
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 5 dl kuivaa roseekuohuviiniä

Koristeluun:

  • satsumaviipaleita

Valmistusohje

1. Raasta ensin satsuman kuoret. Purista satsumista mehu.

2. Mittaa pieneen kattilaan mehu, kuoriraaste, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi liemi.

3. Jaa jäähtynyt satsumaliemi kuohuviinilaseihin ja kaada päälle kylmää roseekuohuviiniä.

4. Koristele halutessasi satsumaviipaleilla ja tarjoa heti.

X