Reseptit

Savujuusto-pähkinäkrutongit

Savujuustolla gratinoidut patonkiviipaleet sopivat mainiosti vaikkapa savustetun valkosipulikeiton kaveriksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 patonki
  • voita voiteluun
  • 150 g savujuustoa raastettuna
  • ripaus mustapippuria
  • 50 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

1. Viipaloi patonki ja voitele voilla. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Sekoita juustoraasteen joukkoon mustapippuri sekä pähkinärouhe. Jaa seos patonkiviipaleille.

3. Paista leivät kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Nauti lämpiminä pikkusyötävinä tai vaikkapa savustetun valkosipulikeiton kanssa.

X