Reseptit

Savukala-perunasalaatti

Savukala-perunasalaatti onnistuu useasta eri kalalajista. Valitse suosikkisi ja valmista maistuvaksi lounaaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pari kourallista erilaisia salaatinlehtiä
  • 2 nippusipulia
  • 400 g savukalaa
  • 4 keitettyä perunaa
  • 2 keitettyä munaa
  • 4 tomaattia
  • 1 dl vihreitä oliiveja

kastike:

  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • ripaus sokeria
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

Savukala-perunasalaattiin voi käyttää silakoita, muikkuja, siikaa, ahventa tai kirjolohta.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Hienonna sipulit. Perkaa savukala nahattomiksi ja ruodottomiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi tai viipaloi perunat. Kuori ja lohko munat. Valuta oliivit.

Levitä salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja asettele muut salaattiaineet kerroksittain niiden päälle.

Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja valuta kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

X