Reseptit

Savukalaa ja salsa verdeä

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • savusilakoita, -siikaa tai -kampelaa

kastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1/2 nippua tilliä
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 4 anjovisfileetä
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus sokeria ja suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Savukala maistuu salsa verden ja uusien perunoiden kanssa.

1. Pane valkosipulinkynnet ja yrtit monitoimikoneeseen tai teholeikkuriin. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kastikkeen mort­telissa hiertämällä. Pyöräytä ainekset silpuksi.

2. Lisää anjovikset, kaprikset, sinappi ja sitruunamehu. Sekoita. Lisää öljy vähitellen konetta välillä käyttäen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

3. Tarjoa savukalan, uusien peru­noiden ja salaatin kanssa.

X