Reseptit

Savukalaa ja salsa verdeä

Itse savustetut silakat ovat mahtavaa sormiruokaa. Tarjoa lisänä salsa verdeä, salaattia ja uusia perunoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • savusilakoita, -siikaa tai -kampelaa

kastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1/2 nippua tilliä
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 4 anjovisfileetä
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus sokeria ja suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Savukalan kanssa tarjottava salsa verde valmistuu näin helposti:

1. Pane valkosipulinkynnet ja yrtit monitoimikoneeseen tai teholeikkuriin. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kastikkeen mort­telissa hiertämällä. Pyöräytä ainekset silpuksi.

2. Lisää anjovikset, kaprikset, sinappi ja sitruunamehu. Sekoita. Lisää öljy vähitellen konetta välillä käyttäen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

3. Nauti savusilakat salsa verden,  hölskypottujen ja salaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin savustat – kokosimme parhaat vinkit kalan, lihan ja kasvisten savustamiseen

X