Savukalaa ja salsa verdeä
Itse savustetut silakat ovat mahtavaa sormiruokaa. Tarjoa lisänä salsa verdeä, salaattia ja uusia perunoita.
Ainekset
- savusilakoita, -siikaa tai -kampelaa
kastike:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 1/2 nippua tilliä
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 2 rkl kapriksia
- 4 anjovisfileetä
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus sokeria ja suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Savukalan kanssa tarjottava salsa verde valmistuu näin helposti:
1. Pane valkosipulinkynnet ja yrtit monitoimikoneeseen tai teholeikkuriin. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kastikkeen morttelissa hiertämällä. Pyöräytä ainekset silpuksi.
2. Lisää anjovikset, kaprikset, sinappi ja sitruunamehu. Sekoita. Lisää öljy vähitellen konetta välillä käyttäen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.
3. Nauti savusilakat salsa verden, hölskypottujen ja salaatin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin savustat – kokosimme parhaat vinkit kalan, lihan ja kasvisten savustamiseen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous