Reseptit

Savukalakaviaari

Valmista savukalasta herkullinen tahna.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni savukala
  • 1 punasipuli
  • 2 maustekurkkua
  • nippu tilliä
  • 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Silppua ruodittu kala, sipulit ja tilli karkeaksi rouheeksi. Rakenne saa olla lohen mädin karkeusastetta. Mausta ranskankerma sinapilla, hunajalla ja etikalla hapanimeläksi ja kirpeäksi. Sekoita kerma kalasilpun joukkoon. Mausta mustapippurilla. Anna maustua ja tarkista maustumisen jälkeen suolatilanne.

Vihje:

Valmiiksi maustetut tuorejuustot käyvät tahnaan ranskankerman tilalle. Kokeile yrttijuustoja tai piparjuurijuustoa.

X