Reseptit

Savukalamousse

23.1.2016 Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Savukalamousse sopii perinteisten blinien seuraksi.

Ainekset

200 g savukalaa (lohi tai siika)
1 prk (á 150 g) ranskankermaa
2 rkl kapriksia
1/2 tl mustapippuria
1 tl piparjuuritahnaa
2 rkl tuoretta tilliä

Valmistusohje

Irrota kalan nahka. Hienonna haarukalla kalan rakenne rikki. Yhdistä muut aineet joukkoon. Laita kylmään maustumaan noin 30 minuutiksi. Voit tarjota moussen ohessa löysäksi keitettyjä kananmunia. Savukalamousse sopii myös perinteisten blinien seuraksi.

Katso myös:
Savukalakaviaari, Ruoka.fi
Siikatartar, Ruoka.fi
Savuahven-röra, Kotiliesi.fi