Reseptit

Savukalamunakas

Munakas on ruoka, joka sopii päivän jokaiselle aterialle. Savukalasta valmistettuna saat munakkaaseen rutkasti lisää proteiinia.

Teksti:
Pertti Rovamo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-4 munaa
  • kourallinen ruodotonta savukalaa
  • liraus kermaa tai maitoa
  • ripaus suolaa
  • valkopippuria
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • tilliä
  • juustpraastetta
  • rasvaa paistamiseen

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja lisää liraus kermaa sekä mahdolliset mausteet. Sekoita aineet kulhossa vispilällä sen verran ronskisti, että myös munien rakenne hajoaa.

Lisää ruoditut savukalan palaset seokseen ja hämmennä seos tasaiseksi.

Laita ruokalusikallinen rasvaa pannulle. Kun rasva on kuumentunut, kaada munakasseos pannulle. Älä paista liian kovalla lämmöllä, vaan anna seoksen mieluummin hyytyä hiljalleen.

Riittävästi hyytynyt munakas kestää paistilastalla kääntämisen. Kiireessä voi munakkaan jakaa osiin ja kääntää pala kerrallaan. Onnistunut munakas on tasainen ja kiiltävä.

Kalat voi lisätä vielä pannullakin ja kääntää munakkaan kaksinkerroin, mutta kovin jääkaappikylmän kalan kanssa se ei ole suositeltavaa.

Savukalan suolaisuus vaikuttaa paljon siihen, tarvitaanko lisää suolaa. Vähään suolaan tottuneelle usein savukalan suola on jo riittävä.

Lohikalamunakkaasta tulee punertavampi kuin valkolihaisista kaloista, mutta molemmissa on makua ja vatsantäytettä.

X