Reseptit

Savukalapullat

Tarjoa savukalapullat keitettyjen varhaisperunoiden ja retiisitsatsikin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Savukalasta ja perunamuusin tähteistä syntyy mehevät pyörykät, jotka maistuvat lapsillekin.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g ruodotonta ja nahatonta savukalaa
  • 3 dl survottua perunaa (tai tähteeksi jäänyttä perunamuusia)
  • 1 muna
  • 1 dl kermaa tai kermaviiliä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl silputtua tilliä
  • suolaa, mustapippuria

paistamiseen:

  • voi-öljyseosta

Valmistusohje

 

Hienonna savukala haarukalla. Lisää sekaan survotut perunat tai perunamuusi. Lisää muna. Sekoita korppujauhot kermaviiliin tai kermaan, anna turvota hetki. Lisää korppujauhoseos taikinaan. Mausta sitruunamehulla. tillillä, suolalla ja pippurilla.

Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pienehköjä palleroita. Kierittele pullat korppujauhoissa. Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista pullat keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.

X