Reseptit

Savukalasalaattikulho

18.10.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kalasta ja soijapavuista tehty ruokaisa salaatti on mainio iltapala, koska molemmissa on runsaasti tryptofaania. Salaatin päälle raikasta makua tuo sitruunamelissa, joka tasapainottaa keskushermoston toimintaa, lievittää stressiä ja rauhoittaa sydäntä.

Ainekset

Savukala-salaattikulho:

2 dl pakastettuja soijapapuja
100 g fetajuustokuutioita yrttimausteöljyssä (Apetina Snack)
1 ruukku lehtisalaattia, esim. tammenlehvää
300 g savukalaa, esim. savusiikaa
15 sentin pätkä tuorekurkkua
1/2 sitruunan mehu
sitruunamelissaa

Lisäksi

kauraleipää

Valmistusohje

1. Keitä pakastettuja papuja pari minuuttia. Valuta lävikössä. Sekoita kulhossa pavut ja fetajuustokuutiot marinadeineen.

2. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Perkaa savukalasta mahdolliset ruodot pois. Viipaloi tuorekurkku.

3. Nostele kahteen annoskulhoon salaatinlehtiä, papu-fetaseosta, kurkkuviipaleita ja savukalaa. Purista päälle sitruunanmehua. Lisää päälle sitruunamelissan lehtiä. Tarjoile lisäksi kauraleipää.