Reseptit

Savukalasalaattikulho

Kalasta ja soijapavuista tehty ruokaisa salaatti on mainio iltapala, koska molemmissa on runsaasti tryptofaania. Salaatin päälle raikasta makua tuo sitruunamelissa, joka tasapainottaa keskushermoston toimintaa, lievittää stressiä ja rauhoittaa sydäntä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savukala-salaattikulho:

  • 2 dl pakastettuja soijapapuja
  • 100 g fetajuustokuutioita yrttimausteöljyssä (Apetina Snack)
  • 1 ruukku lehtisalaattia, esim. tammenlehvää
  • 300 g savukalaa, esim. savusiikaa
  • 15 sentin pätkä tuorekurkkua
  • 1/2 sitruunan mehu
  • sitruunamelissaa

Lisäksi

  • kauraleipää

Valmistusohje

1. Keitä pakastettuja papuja pari minuuttia. Valuta lävikössä. Sekoita kulhossa pavut ja fetajuustokuutiot marinadeineen.

2. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Perkaa savukalasta mahdolliset ruodot pois. Viipaloi tuorekurkku.

3. Nostele kahteen annoskulhoon salaatinlehtiä, papu-fetaseosta, kurkkuviipaleita ja savukalaa. Purista päälle sitruunanmehua. Lisää päälle sitruunamelissan lehtiä. Tarjoile lisäksi kauraleipää.

X