Savukalatahna
Savukalatahna maistuu leivän levitteenä etenkin tummalla saaristolaisleivällä. Se sopii kasvisten täytteeksi, esimerkiksi paahdetuille paprikoille tai rösti- tai uuniperunoille.
Ainekset
- 2 savusiikaa tai haukea, silakkaa tai lahnaa
- 2 tl sinappia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl kapriksia (tai voikukannupuista itse tehdyt)
- 1 dl yrttisilppua, ruohosipulia, karhun- laukkaa, tilliä, sitruunamelissaa
- 1 tl hunajaa tai kuusenkerkkäsiirappia
Valmistusohje
Ruodi savukalat ja poista nahka. Muhenna kala karkeasti tuorejuuston joukoon. Mausta seos sinapilla ja kapriksilla sekä pilkotuilla tuoreyrteillä. Lisää sitruunaa tai sen puuttuessa tuoretta sitruunamelissaa ruukusta. Hunaja tai siirappi pyöristävät maut. Suolan määrä täytyy arvioida kalan suolaisuuden perusteella.
Tahna maistuu leivän levitteenä etenkin tummalla saaristolaisleivällä. Se sopii kasvisten täytteeksi, esimerkiksi paahdetuille paprikoille tai rösti- tai uuniperunoille.
Lisää herkkuja savukalasta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous