9.8.2017

Savukalatahna

Teksti: Metsästys ja kalastus -lehti Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Savukalatahna maistuu leivän levitteenä etenkin tummalla saaristolaisleivällä. Se sopii kasvisten täytteeksi, esimerkiksi paahdetuille paprikoille tai rösti- tai uuniperunoille.

Ainekset

2 savusiikaa tai haukea, silakkaa tai lahnaa
2 tl sinappia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl kapriksia (tai voikukannupuista itse tehdyt)
1 dl yrttisilppua, ruohosipulia, karhun- laukkaa, tilliä, sitruunamelissaa
1 tl hunajaa tai kuusenkerkkäsiirappia

Valmistusohje

Ruodi savukalat ja poista nahka. Muhenna kala karkeasti tuorejuuston joukoon. Mausta seos sinapilla ja kapriksilla sekä pilkotuilla tuoreyrteillä. Lisää sitruunaa tai sen puuttuessa tuoretta sitruunamelissaa ruukusta. Hunaja tai siirappi pyöristävät maut. Suolan määrä täytyy arvioida kalan suolaisuuden perusteella.

Tahna maistuu leivän levitteenä etenkin tummalla saaristolaisleivällä. Se sopii kasvisten täytteeksi, esimerkiksi paahdetuille paprikoille tai rösti- tai uuniperunoille.

Lisää herkkuja savukalasta:

Savulohitahna

Herkullinen savulohitahna

savulohitahna

Savulohitahna

savulohisandwichit

Savulohisandwichit

Kotiliesi.fi: Savulohitartar

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi