Reseptit

Savukinkku-kantarellipasta

Hulppeiden ainesten ansiosta kananmuna-kantarellipasta sopii vaikka pitkän brunssin pääruoaksi. Ja, kun kantarelleja ei ole saatavissa, korvaan ne vaikka viljellyilllä sienillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g paksua spagettia
  • 3 dl kantarelleja
  • 1 rkl öljyä
  • 50 g savukinkkua
  • 2 dl ruokakermaa (15 %)
  • 2-3 munaa
  • 1 rkl vasikkafondia
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Valmista savukinkku-kantarellipasta näin:

Keitä kananmunia 4 minuuttia. Kuumenna silputtuja kantarelleja öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää kuutioitu savukinkku, kuumenna ja kaada pannulle kerma. Lisää fondi ja keitä kastiketta 5 minuuttia.

Mausta kastike suolalla ja pipurilla. Kääntele kastike valutetun pastan sekaan. Lisää annosten pinnalle löysäksi keitetty kananmuna. Halkaise muna niin, että sen keltuainen valuu pastan päälle.

X