Savulohi- kukkakaalikeitto
Savulohi-kukkakaalikeiton kanssa maistuu ruisleipä ja lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää.
Ainekset
- 1 kg kukkakaalia
- 1 l vettä
- 1 pkt Koskenlaskija-juustoa (rasvaa 22 %)
- 200 g savulohisuikaleita
- 1.5 dl ruohosipulisilppua
Valmistusohje
- Keitä puhdistetut kukkakaalipalat noin litrassa vettä. Keitä kaali pehmeäksi, lisää vettä tarpeen mukaan niin, että kukkakaalit juuri ja juuri peittyvät veden alle.
- Kun kaali on kypsää, ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon sulatejuusto. Soseuta ainekset ja tarkista maku. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka kuumaa vettä.
- Lisää joukkoon savulohisuikaleita ja silputtua ruohosipulia.
LISÄKSI: 2 viipaletta vähäsuolaista ruisleipää, 1 tl kevytmargariinia (rasvaa 40 %), salaatinlehtiä, kurkku- ja tomaattiviipaleita, lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous