Reseptit

Savulohi- kukkakaalikeitto

Savulohi-kukkakaalikeiton kanssa maistuu ruisleipä ja lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kukkakaalia
  • 1 l vettä
  • 1 pkt Koskenlaskija-juustoa (rasvaa 22 %)
  • 200 g savulohisuikaleita
  • 1.5 dl ruohosipulisilppua

Valmistusohje

  1. Keitä puhdistetut kukkakaalipalat noin litrassa vettä. Keitä kaali pehmeäksi, lisää vettä tarpeen mukaan niin, että kukkakaalit juuri ja juuri peittyvät veden alle.
  2. Kun kaali on kypsää, ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon sulatejuusto. Soseuta ainekset ja tarkista maku. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka kuumaa vettä.
  3. Lisää joukkoon savulohisuikaleita ja silputtua ruohosipulia.

LISÄKSI: 2 viipaletta vähäsuolaista ruisleipää, 1 tl kevytmargariinia (rasvaa 40 %), salaatinlehtiä, kurkku- ja tomaattiviipaleita, lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

X