Reseptit

Savulohi-voileipätorttu

25.5.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Voileipäkakku tar­jotaan tänä vuonna tortun muodossa. Ohut ruispohja saa päälleen savulohitäytteen. Kaunis koristelu viimeistelee hie­nostuneen juhla­herkun.

Ainekset

1 pkt / n. 400 g ruisleipää (esim. RuisReal)
100 g voita sulatettuna

Täyte:

3 liivatelehteä
400 g ranskankermaa
100 g piparjuurituorejuustoa
1 ruukku tilliä hienonnettuna
3 vartta kevätsipulia hienonnettuna
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl kermaa löysäksi vaahdoksi vatkattuna
noin 400 g lämminsavulohta

Koristeluun:

5 retiisiä ohuina viipaleina
150 g graavi- tai kylmäsavulohta
kourallinen pieniä silmusalaatteja

Valmistusohje

1. Hienonna leipäviipaleet tehosekoittimessa tai kutteris­sa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (halkai­ sija noin 24 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä ranskankerma ja piparjuurituo­rejuusto. Lisää seokseen tilli, kevätsipuli, sitruunan raastettu kuori sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Kääntele jouk­koon kermavaahto. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota siihen puristetut pehmeät liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoit­taen. Hienonna lämminsavulohi haarukalla ja lisää se viimeisenä täytteeseen.

3. Kaada täyte ruisleipäpohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna tortun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.

4. Poista kelmu, irrota torttu vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadil­le. Koristele pinta lohi-­ ja retii­siviipaleilla sekä silmusalaateilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme