
Savulohi-voileipätorttu
Voileipäkakku tarjotaan tänä vuonna tortun muodossa. Ohut ruispohja saa päälleen savulohitäytteen. Kaunis koristelu viimeistelee hienostuneen juhlaherkun.
Ainekset
- 1 pkt / n. 400 g ruisleipää (esim. RuisReal)
- 100 g voita sulatettuna
Täyte:
- 3 liivatelehteä
- 400 g ranskankermaa
- 100 g piparjuurituorejuustoa
- 1 ruukku tilliä hienonnettuna
- 3 vartta kevätsipulia hienonnettuna
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 dl kermaa löysäksi vaahdoksi vatkattuna
- noin 400 g lämminsavulohta
Koristeluun:
- 5 retiisiä ohuina viipaleina
- 150 g graavi- tai kylmäsavulohta
- kourallinen pieniä silmusalaatteja
Valmistusohje
1. Hienonna leipäviipaleet tehosekoittimessa tai kutterissa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (halkai sija noin 24 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä ranskankerma ja piparjuurituorejuusto. Lisää seokseen tilli, kevätsipuli, sitruunan raastettu kuori sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota siihen puristetut pehmeät liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Hienonna lämminsavulohi haarukalla ja lisää se viimeisenä täytteeseen.
3. Kaada täyte ruisleipäpohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna tortun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.
4. Poista kelmu, irrota torttu vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele pinta lohi- ja retiisiviipaleilla sekä silmusalaateilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous