Reseptit

Savulohta, uppomunia ja sitruunakastiketta

11.4.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tämä on helppo mutta ah, niin maistuva alkuruoka. Älä jännitä uppomunien valmistusta. Tee vaiheet huolellisesti niin varmasti onnistuu.

Ainekset

Kastike

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl ruohosipulia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Uppomunat

4 kananmunaa
vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa

Lisäksi

kourallinen vihreää salaattia
200 g lämminsavustettua lohta

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

2. Valmista sitten uppomunat. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää etikka. Riko kananmuna esimerkiksi desilitramittaan ja kaada se nopealla ranneliikkeellä poreilevaan veteen mahdollisimman läheltä veden pintaa. Keitä 3 minuuttia ja nosta uppomuna reikäkauhalla talouspaperin päälle odottamaan. Tee samoin kaikkien kananmunien kohdalla.

3. Jaa salaatti neljälle lautaselle ja lisää päälle uppomunat.

4. Lisää myös paloiteltu savulohi ja viimeistele kastikkeella.

Lohi maistuu alkupalana:

lohipastrami ja tillimajoneesi

Lohipastrami ja tillimajoneesi

Graavilohi_avokadotartar

Graavilohi-avokadotartar ja paahdettua fenkolia

kahden kalan carpaccio

Kahden kalan carpaccio

Kotiliesi.fi: Savulohimunat

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme