Savulohta, uppomunia ja sitruunakastiketta
Tämä on helppo mutta ah, niin maistuva alkuruoka. Älä jännitä uppomunien valmistusta. Tee vaiheet huolellisesti niin varmasti onnistuu.
Ainekset
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 2 rkl ruohosipulia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Uppomunat
- 4 kananmunaa
- vettä
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
Lisäksi
- kourallinen vihreää salaattia
- 200 g lämminsavustettua lohta
Valmistusohje
1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
2. Valmista sitten uppomunat. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää etikka. Riko kananmuna esimerkiksi desilitramittaan ja kaada se nopealla ranneliikkeellä poreilevaan veteen mahdollisimman läheltä veden pintaa. Keitä 3 minuuttia ja nosta uppomuna reikäkauhalla talouspaperin päälle odottamaan. Tee samoin kaikkien kananmunien kohdalla.
3. Jaa salaatti neljälle lautaselle ja lisää päälle uppomunat.
4. Lisää myös paloiteltu savulohi ja viimeistele kastikkeella.
Lohi maistuu alkupalana:
Lohipastrami ja tillimajoneesi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous