Reseptit

Savulohta, uppomunia ja sitruunakastiketta

Tämä on helppo mutta ah, niin maistuva alkuruoka. Älä jännitä uppomunien valmistusta. Tee vaiheet huolellisesti niin varmasti onnistuu.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 2 rkl ruohosipulia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Uppomunat

  • 4 kananmunaa
  • vettä
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Lisäksi

  • kourallinen vihreää salaattia
  • 200 g lämminsavustettua lohta

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

2. Valmista sitten uppomunat. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää etikka. Riko kananmuna esimerkiksi desilitramittaan ja kaada se nopealla ranneliikkeellä poreilevaan veteen mahdollisimman läheltä veden pintaa. Keitä 3 minuuttia ja nosta uppomuna reikäkauhalla talouspaperin päälle odottamaan. Tee samoin kaikkien kananmunien kohdalla.

3. Jaa salaatti neljälle lautaselle ja lisää päälle uppomunat.

4. Lisää myös paloiteltu savulohi ja viimeistele kastikkeella.

Lohi maistuu alkupalana:

lohipastrami ja tillimajoneesi

Lohipastrami ja tillimajoneesi

Graavilohi_avokadotartar

Graavilohi-avokadotartar ja paahdettua fenkolia

kahden kalan carpaccio

Kahden kalan carpaccio

Kotiliesi.fi: Savulohimunat

X