Reseptit

Savumuikkua ruislimpulla

Savonseudulta tulee tänäkin päivänä paras ruislimppu, joka maistuu alkupalaksi savumuikkujen kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10-12 viipaletta ruislimppua
  • voita
  • 1 prk smetanaa
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 prk/n.170 g savumuikkuja

Koristeluun

  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa ruisleipäviipaleet pieniksi leipäsiksi. Voitele ne voilla.

2. Sekoita smetanan joukkoon tilli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Sipaise leiville kerros tilli-smetanaa.

4. Nosta jokaiselle leivälle savustettu muikku ja koristele tuoreella tillillä.

Kala maistuu leivän päällä:

sillivoileipä

Sillivoileipä

lohileivät lähi-idän tapaan

Lohileipiä Lähi-idän tapaan

silakkabruschettat

Silakkabruschettat

Kotiliesi.fi: Stadilainen kalakukko

X