Reseptit

Savumuikkutapakset

Savumuikkutapakset kootaan savumuikuista ja varhaisperunoista. Piparjuurimarinadi antaa perunoille raikkaan maun.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savumuikkutapakset

  • 16 pientä keitettyä varhaisperunaa
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • 2-3 rkl piparjuurta raastettuna
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 prk (215 g) savumuikkuja öljymarinadisa
  • 1 kesäsipuli

Mummonkurkut

  • 1 avomaankurkku
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Savumuikkutapakset tehdään helposti näin:

1. Sekoita tilli, piparjuuri, öljy ja ripaus suolaa kulhossa. Lisää kypsät (mielellään vielä lämpimät) perunat. Anna maustua puolisen tuntia.

2. Kuori avomaankurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita purkissa väkiviinaetikka, sokeri, suola ja tilli. Lisää kurkut liemen joukkoon, sulje purkki ja hölskyttele sitä. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia, mutta mielellään pidempään.

3. Asettele perunat tarjoilulautaselle. Valuta muikut marinadista. Huuhtele ja viipaloi kesäsipuli. Pistele kuhunkin perunaan cocktailtikulla muikku ja mummonkurkkuja. Valuta päälle perunoiden marinadia. Viimeistele savumuikkutapakset ripottelemalla päälle kesäsipulia.

Katso myös: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo kalaruoka valmistuu yhden padan taktiikalla – poimi 6 maukasta kalareseptiä

X