Savumuikkutapakset
Savumuikkutapakset kootaan savumuikuista ja varhaisperunoista. Piparjuurimarinadi antaa perunoille raikkaan maun.
Ainekset
Savumuikkutapakset
- 16 pientä keitettyä varhaisperunaa
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- 2-3 rkl piparjuurta raastettuna
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1 prk (215 g) savumuikkuja öljymarinadisa
- 1 kesäsipuli
Mummonkurkut
- 1 avomaankurkku
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Savumuikkutapakset tehdään helposti näin:
1. Sekoita tilli, piparjuuri, öljy ja ripaus suolaa kulhossa. Lisää kypsät (mielellään vielä lämpimät) perunat. Anna maustua puolisen tuntia.
2. Kuori avomaankurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita purkissa väkiviinaetikka, sokeri, suola ja tilli. Lisää kurkut liemen joukkoon, sulje purkki ja hölskyttele sitä. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia, mutta mielellään pidempään.
3. Asettele perunat tarjoilulautaselle. Valuta muikut marinadista. Huuhtele ja viipaloi kesäsipuli. Pistele kuhunkin perunaan cocktailtikulla muikku ja mummonkurkkuja. Valuta päälle perunoiden marinadia. Viimeistele savumuikkutapakset ripottelemalla päälle kesäsipulia.
Katso myös: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit
Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo kalaruoka valmistuu yhden padan taktiikalla – poimi 6 maukasta kalareseptiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous